熙熙森林·广州猫

YY 宠物医院
赛诺 动物医院
致远 动物医院
方舟 动物医院
百思 动物医院
瑞鹏 动物医院
严国平 猫专科
楼主: 阿宝求领养

[已领养] 【阿宝求领养】阿宝已被领养

关闭 [复制链接]
    开心

回复 30# 阿宝求领养

耐心等待楼主噶审核啊(*^.^*)
    开心

求领养阿宝
    先介绍一下我自己
    本人性别女 年龄20 住广州 家在天河 在番禺工作
    现已养了一猫 头 ...
    冯靓靓 发表于 2012-7-23 16:16

點解會比人捉走噶.無封門窗.?定系放養噶.?咁好似唔多對路吧......我見好多救助人都要求封门窗先比領養噶哦...   仲要貓貓跟住你宿舍屋企兩邊走
       要佢地不斷轉換環境 ..岩適應.又要走.去到新環境 .頭幾日貓咪會驚噶哦.聽上去不太靠譜啵..【純粹個人瘋人瘋語..親別生氣啊下】
    开心

喺邉间医院,邊個医生?给大家提个醒啊
    philosophy 发表于 2012-7-23 08:40

系咯系咯..
    开心

點解會比人捉走噶.無封門窗.?定系放養噶.?咁好似唔多對路吧......我見好多救助人都要求封门窗先比 ...
    chong_chong 发表于 2012-7-24 14:18

哎,讲起都心酸啊,因为我屋企果边好多户都养猫噶,小区入面都好多猫咪,小区入面噶人都5会去捉d猫或者伤害距地,所以我地家家户户都系放养,之前我只猫咪比较贪玩,每日早上起身我地一打开门距就会跳出去稳其他猫玩,晚黑食饭果阵距就会自己翻黎,日日都好准时噶,后离小区入面有学校要拆,离左好多外地工人,有日早上我只猫出去之后就无翻黎了,我屋企人就话好可能系比距地捉左了,因为小区有几只猫都5见左 T^T 距5见左之后我稳左好多日了 成个小区都稳过几次了 一d消息都无,哎,后尾都系放弃左,有次系人地工人搭果d棚度见到只好似我自己噶猫咪,直头想爬出去捉距,后尾被邻居制止左话太危险了,哎.....伤心....所以依家我养紧果只猫都5敢开门比距出去了 T^T

回复 31# 冯靓靓

亲爱的,不好意思,我们决定让其他人领养阿宝,
    但很高兴能认识到你,谢谢你对阿宝的厚爱!

哎,讲起都心酸啊,因为我屋企果边好多户都养猫噶,小区入面都好多猫咪,小区入面噶人都5会去捉d猫或 ...
    冯靓靓 发表于 2012-7-24 15:30

嗯嗯,猫咪真的不能放养的。。
    开心

嗯嗯,猫咪真的不能放养的。。
    阿宝求领养 发表于 2012-7-24 15:44

大家都系爱猫之人,没什么不好意思啦^3^都希望阿宝好的嘛~~

喺邉间医院,邊個医生?给大家提个醒啊
    philosophy 发表于 2012-7-23 08:40

其实那间宠物医院也没有大家想象的那么差,

只是人无完人,偶尔出错时无可避免的,加上这次是兽医的粗心大意,

该兽医已跟我多次表示抱歉,人言可畏,所以公开名字对该医院是不公平的,

我讲出来只是想提醒大家,帮爱猫做绝育之前多个心眼,提醒一下医生检查清楚男女。。